Almere City FC verliest eerste Eredivisie-uitwedstrijd ondanks sterke inzet

Geschreven door Redactie

In een spannende strijd heeft Almere City FC de eerste Eredivisie-uitwedstrijd uit de historie met 2-1 verloren. Ondanks een dominante tweede helft slaagde de ploeg er niet in om de eerste punten van het prille seizoen te verzamelen.

De geschiedenis tussen Almere City FC en Sittard heeft al eens eerder positieve herinneringen opgeleverd. In seizoen 2005/06 boekte de ploeg toen nog onder de naam FC Omniworld hier hun eerste zege in het betaalde voetbal. Maar ditmaal, met als doel de eerste Eredivisie-punten, leek het snel moeilijker te worden. Slechts enkele minuten in de wedstrijd probeerde Hamdi Akujobi een doorgekopte ingooi te verdedigen, maar helaas resulteerde dit in een eigen doelpunt en een snelle achterstand.

In de openingsfase stond Almere City FC onder druk. Tien minuten later leek Théo Barbet's kopbal dezelfde uitkomst te hebben als Akujobi's ongelukkige ingreep. Gelukkig voor Almere City FC kwam doelman Bakker op tijd tussen. Toch was het daarna Loreintz Rosier die enkele minuten later wel doel trof met een krachtige kopbal.

Echter, de veerkracht van het team onder leiding van Alex Pastoor kwam naar voren. Sinds vorig seizoen heeft het team vaak laten zien zich terug te kunnen vechten van een 2-0 achterstand. En zo geschiedde. Een kwartier voor rust scoorde Thomas Robinet zijn eerste officiële doelpunt in het Almeerse shirt en bracht de aansluitingstreffer tot stand. Vlak voor het rustsignaal leek een laag schot van Anthony Limbombe bijna de gelijkmaker te worden, maar Fortuna Sittard-keeper Ivor Pandur hield zijn doel schoon.

De tweede helft begon traag, maar Almere City FC begon geleidelijk aan meer ruimte te creëren achter de verdediging van de Limburgers. De eerste kans van de tweede helft volgde na twintig minuten met een schot van Rajiv van La Parra, maar dit bracht Pandur niet in moeilijkheden. Een minuut later volgde echter een indrukwekkende halve omhaal van Lance Duijvestijn, waar Pandur zijn uiterste best moest doen om de bal uit het net te houden.

Tegen die tijd leek Fortuna Sittard overweldigd. De ploeg oogde uitgeput, als een bokser die wacht op de genadeslag. Akujobi had misschien die laatste klap kunnen uitdelen na een solerende actie, maar zijn schot belandde naast het doel. Pandur bracht redding met een fantastische redding op een schitterende volley van Limbombe, waardoor hij de overwinning voor zijn team veiligstelde.

In de extra tijd van zes minuten was het Akujobi die de gelijkmaker leek te kunnen scoren met een kopbal. Maar tot zijn eigen verbijstering stuiterde de bal over de lat.

Volgende week staat er een historisch moment op het programma voor Almere City FC, aangezien ze voor het eerst in hun clubgeschiedenis competitief tegen een ploeg uit de traditionele Top-3 spelen. Ze gaan dan op bezoek bij de regerend landskampioen Feyenoord in De Kuip.
Onze Ambassadeurs