Almere City FC helpt Zorggroep Almere bij bezorging medicijnen

Geschreven door Redactie

Almere City FC komt in actie om Zorggroep Almere te ondersteunen. Door de uitbraak en snelle verspreiding van het coronavirus is de druk op zorgorganisaties flink toegenomen. Juist nu, in deze crisistijd, is het belangrijk om elkaar te vinden. Daarom steken ook de medewerkers van Almere City FC de handen uit de mouwen en gaan zij de komende periode assisteren bij het bezorgen van medicijnen. 

Iedereen met een zorgachtergrond is momenteel hard nodig in ziekenhuizen, apotheken, verpleegcentra en huisartsenpraktijken. Ouderen en andere kwetsbare personen mogen zonder ziekteverschijnselen nog wel zelfstandig naar de apotheek, maar de trip wordt hen vanwege de coronadreiging afgeraden als dit ook op een andere manier op te lossen is. Het is voor deze mensen van groot belang dat zij op tijd kunnen beschikken over de medicijnen die zij nodig hebben. Om te zorgen dat de distributie goed blijft verlopen is opschaling van het aantal koeriers dat met de auto de medicijnen tot aan de voordeur brengt noodzakelijk. Zorggroep Almere heeft alle extra capaciteit nu hard nodig. 

Almere City FC  heeft daarom haar hulp aangeboden. Beide organisaties kennen elkaar reeds via het maatschappelijke project ‘Alle routiniers verzamelen’. Dit is een  gezamenlijke activiteit rondom thuiswedstrijden van Almere City FC, waarbij eenzame ouderen thuis worden opgehaald zodat zij de wedstrijden kunnen bijwonen. 

Ook nu slaan Almere City FC en Zorggroep Almere de handen ineen. Dagelijks gaan medewerkers van Almere City FC vanaf een centrale apotheek aan de Markerkant met de clubbusjes op pad voor het bezorgen van de medicijnen. Zij dragen daarbij werkkleding van Zorggroep Almere, zodat zij voor iedereen herkenbaar zijn. Uiteraard wordt gewerkt volgens het protocol van het RIVM. Dit betekent dat de medewerkers bij de bezorging van de medicijnen ‘social distancing’ in acht nemen. 

Deze bijzondere samenwerking duurt in ieder geval twee weken en wordt verlengd wanneer dit nodig is. ,,Wij hebben samen met Zorggroep Almere gekeken waar momenteel behoefte aan is. Daar is dit initiatief uit voortgekomen. Het is een mooi voorbeeld van hoe organisaties in de stad elkaar vinden in moeilijke tijden”, aldus Christian Wiedeman namens Almere City FC.

Onze krant nog niet ontvangen?