Almere City O19 boekt spectaculaire zege op Ajax

Geschreven door Redactie

Almere City O19 heeft zaterdagmiddag voor een daverende stunt gezorgd, door in de Eredivisie met ruime cijfers te winnen van Ajax O19. Op Sportpark De Toekomst werd het maar liefst 1-4. Doordat de ploeg van trainer Tim Bakens voor de tweede week op rij met de volle buit van het veld stapte, kan nu nadrukkelijk omhoog worden gekeken.


De zege op Ajax kan ronduit spectaculair genoemd worden. De nummer drie van de Eredivisie werd immers met duidelijke cijfers aan de kant gezet. En misschien nog wel belangrijker, het spel zag er het overgrote deel van de wedstrijd bijzonder verzorgd uit. Dat resulteerde in uitstekend uitgespeelde aanvallen en uiteindelijk dus ook vier treffers. De verrassende zege volgt een week na stunt tegen PSV O19. De lijstaanvoerder van de Eredivisie werd vorige week ook al verslagen (3-2). 


Ayouba Kosiah opende tegen Ajax al na twaalf minuten de score. Hij vormde het eindpunt van een goede aanval en schoot de bal hard kruislings binnen. De verrassende voorsprong werd vijf minuten later al verdubbeld door Riley Reemnet. Een tussenstand die overigens terecht was gezien het spelbeeld. 


Door een foutje van de Almeerse goalie kon Jaymillio Pinas de thuisploeg terug in de wedstrijd brengen, maar ook na rust bleef de equipe van Bakens gretig. Invaller Aaron Agbomson besliste twaalf minuten voor tijd het duel door de 1-3 aan te tekenen, waarna Kosiah een minuut later voor het slotakkoord zorgde. 


Het duel tussen beide jeugdploegen was live te bewonderen op het YouTube-kanaal van Ajax. De dienstdoende commentator sprak complimenteus over de prestatie van Almere City O19, dat de ploegen in de middenmoot van de Eredivisie nadrukkelijk in het vizier heeft. De ploeg staat weliswaar nog dertiende, maar de nummer zes – FC Twente – heeft slechts drie punten meer. Bovendien hebben verschillende clubs al een wedstrijd meer gespeeld. 


Volgende week neemt Almere City O19 het in eigen huis op tegen directe concurrent NAC Breda.