City O21 moeiteloos langs NEC

Geschreven door Redactie
City O21 moeiteloos langs NEC Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Almere City FC O21 heeft voor de derde keer dit seizoen gewonnen van NEC Nijmegen O21. In het Yanmar Stadion wordt het 4-1 voor de ploeg van Hedwiges Maduro, waar Tijmen Wildeboer, Bradly van Hoeven en Jordy Rullens (2×) het net weten te vinden.

Het duurt niet lang voor City O21 op het scorebord staat. Een corner in de derde minuut van Bradly van Hoeven wordt binnen gelopen door spits Tijmen Wildeboer. Ondanks kansen voor onder meer Layee Kromah duurt het daarna tot vlak voor rust voor de veilige marge van twee bereikt wordt. Wildeboer is opnieuw als de kippen bij een corner, die uiteindelijk via één van de Nijmegenaren richting doel gaat. Jordy Rullens geeft het laatste zetje en mag de goal achter zijn naam zetten.

Vlak na rust scoort Bradly van Hoeven vervolgens de 3-0. Na een goede loopactie in de diepte rondt hij feilloos af in de korte hoek en is het duel definitief beslist. Niet veel later is de buitenspeler voor de tweede keer aangever, als Rullens met de knie wederom een corner benut en aantekent voor de vierde Almeerse goal van de middag.

Nadat er een aantal wissels worden doorgevoerd door hoofdtrainer Hedwiges Maduro gaat het tempo wat uit de wedstrijd, en prikken de bezoekers in de persoon van Bart Ebbers een eretreffer mee.

In de problemen komt het team geen moment, en de 4-1 die na negentig minuten op het bord staat is dikverdiend. Met het resultaat blijft City O21 koploper in de Eredivisie, waar de titelstrijd razendspannend is. Op 7 mei speelt de ploeg de voorlaatste competitiewedstrijd, uit bij concurrent Feyenoord. Het kan daar kampioen worden, maar dan moet het winnen én moet de andere kanshebber PEC Zwolle punten verspelen. Op 14 mei speelt City O21 in eigen huis in de laatste speelronde tegen ADO Den Haag.