Hoofdmacht Almere City FC hervat trainingen

Geschreven door Redactie

De sportvelden rondom het Yanmar Stadion ademen sinds maandagochtend weer een beetje voetbal.

De A-selectie van Almere City FC heeft namelijk de trainingen hervat. In kleine groepjes – en op verschillende velden – werken de spelers zich in het zweet.

Uiteraard wordt er gewerkt volgens de geldende RIVM-voorschriften, wat onder meer betekent dat de spelers minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Terwijl Thomas Verheydt, Bram van Vlerken en Niek Vossebelt op het hoofdveld een passoefening doen, werken Ilias Alhaft, Anwar Bensabouh en Delvechio Blackson op het Academy-veld aan hun conditie. Trainen met de volledige spelersgroep zit er voorlopig nog niet in, maar desondanks genieten de spelers ervan om weer even met de bal bezig te zijn.

,,Natuurlijk, je bent voetballer geworden om op het veld te staan”, glimlacht Faris Hammouti. ,,Het zal nog wel even duren voordat we weer volledig aan de bak kunnen, maar ik heb er wel ontzettend veel zin in.”

‘Even wennen’

Van Vlerken is het met zijn teamgenoot eens. ,,Het voetbal heeft nu al zo’n acht weken stilgelegen”, aldus de vleugelverdediger. ,,Dat is een stuk langer dan de normale zomerstop. Ik moet er daardoor weer even inkomen, maar het balgevoel komt vanzelf terug. Het is nu vooral fijn om je teamgenoten weer in het echt te zien.”

Huurlingen 

Nick Venema en Amir Absalem zijn deze dagen niet meer van de partij. De huurlingen van respectievelijk FC Utrecht en FC Groningen zijn in goed overleg teruggekeerd naar hun eigenlijke werkgevers. Daarmee is er een vervroegd einde gekomen aan hun avontuur bij Almere City FC. Joedrick Pupe – wiens contract afloopt – werkt met een personal trainer in België aan zijn fitheid en Shayon Harrison verblijft vanwege privéomstandigheden nog in Engeland. Hij keert donderdag terug op het veld in Almere.

Richtlijnen

Hoofdcoach Ole Tobiasen is blij dat hij ‘zijn’ jongens weer live aan het werk kan zien. ,,Het is fijn dat we weer in kleine groepjes mogen beginnen en ook nog met de bal”, vertelt de oefenmeester. ,,Dat is immers hetgeen spelers het meest gemist hebben. Deze maand blijven we vier keer in de week ‘aangepast’ trainen.”

De spelers volgen immers nauwgezet de richtlijnen van het RIVM. Dat houdt in dat zij minimaal anderhalve meter afstand houden van elkaar, in kleine groepjes trainen, direct vanuit de auto het veld op stappen en na de oefensessie ook direct weer huiswaarts keren. Omkleden en douchen gebeurt thuis en de bal wordt tijdens de training niet aangeraakt met de handen. Toeschouwers zijn helaas niet welkom langs de lijn.

,,Het zijn regels waar je rekening mee moet houden. Dat is even wennen, maar ik heb er vooral van genoten om weer op het veld te staan”, besluit aanvoerder Damon Mirani.