Jachthaven Haddock wordt uitgekocht en houdt op te bestaan

Geschreven door Redactie

De Almeerse Jachthaven Haddock heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Almere om te worden uitgekocht. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de overeenkomst dan sluit de jachthaven op 1 mei 2019 definitief haar deuren. De jachthaven heeft zo'n 32 jaar aan het Weerwater gezeten. In 2022 wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade gehouden op en rond het terrein van de jachthaven.

Eigenaar Philippe van Thiel heeft zich de afgelopen jaren met hand en tand verzet tegen gedwongen inperking van het terrein van de jachthaven en begon verschillende juridische procedures tegen de gemeente. De gemeente liet eerder deze week tijdens één van de rechtszaken weten dat uitkoop de enige optie was. 

Een deel van de grond wordt al jaren gehuurd van de gemeente. Dit is de plek van de botenopslag. De gemeente heeft de huurovereenkomst onlangs beëindigd vanwege de komst van de Floriade.

Volgens de ondernemer is het wegvallen van de botenopslagplek de doodsteek voor zijn bedrijf omdat booteigenaren dan uitwijken naar andere havens. Ze kunnen niet meer in de winter hun boten opknappen op de werf en komen ook niet meer in het café voor een hapje en een drankje. Volgens Van Thiel vervalt daarmee de samenhang tussen de onderdelen van Haddock. 

Wat de gemeente betaalt voor de jachthaven en de opstallen op het terrein is nog geheim. 

In oktober sloot de naastgelegen Camping Waterhout definitief de deuren. De camping wordt verplaatst naar het Schateiland bij de Noorderplassen. Ook wereldrestaurant Atlantis en de duikschool zijn al uitgekocht door de gemeente.

Onze Ambassadeurs