Nederlanders nog op 4 onderdelen actief bij Yonex Dutch Open

Geschreven door Redactie

Bij editie 71 van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere zijn Soraya de Visch Eijbergen en de koppels Robin Tabeling/ Jelle Maas, Selena Piek/ Cheryl Seinen en Robin Tabeling/ Selena Piek door naar de volgende ronde.

Voor Mark Caljouw is de tweede ronde het eindstation. 

 

Mannenenkel 

De als derde geplaatste Mark Caljouw wist zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. De Nederlands kampioen (WRL-35), die het toernooi begon met een bye, verloor verrassend in drie games met 21/18,16/21,15/21 van de Fransman Arnaud Merkle (WRL-156). Ook de winnaar van vorig jaar, de als vierde geplaatste Sourabh Verma uit India, is klaar. Hij verloor van de Duitser Kai Schaefer met 21/17, 10/21, 19/21. 

 

Vrouwenenkel 

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen (WRL-71) verslaat de Deense Irina Amalie Andersen (WRL-94) met 21/15, 15/4, opgave en gaat het nu opnemen tegen Qi Xuefei uit Frankrijk (WRL-53). Gayle Mahulette (WRL-114) wist helaas niet te winnen. Zij verloor met  12/21, 15/21 van Aliye Demirbag uit Turkije (WRL-60). 

 

De nummer twee van de plaatsingslijst Kirsty Gilmour (WRL-29) uit Schotland werd uitgeschakeld. Zij verloor met 19/21, 17/21 van Marie Batomene (WRL-109) uit Frankrijk. 

 

Mannendubbel 

Robin Tabeling en Jelle Maas (als achtste geplaatst) versloegen overtuigend het koppel Mitch Aubrey Nai Chung Tong/ Sore Opti uit Suriname met 21/10, 21/11 en hun volgende tegenstanders zijn de Denen Tobias Holst en Mikkel Stoffersen. 

 

De duo’s Ruben Jille/Ties van der Lecq (WLR-250) en Sebastiaan Li/Niels Veenstra zijn uitgeschakeld. Er werd verloren van respectievelijk de Engelsen Ben Lane en Sean Vendy (WRL-35) met 21/11, 13/21, 17/21 en met 8/21, 16/21 van het als zevende geplaatste koppel Ou Xuan Yi/ Zhang Nan(WRL-37). 

 

Vrouwendubbel 

Het als vierde geplaatste koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen begon hun toernooi met een 21/11, 21/8 overwinning op Ieva Pope en Monika Radovska uit Letland en neemt het de tweede ronde op tegen de Zweedse vrouwen Clara Nistad en Moa Sjoo. 

 

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono speelden tegen Tan Pearly Koong Le en Muralitharan Thinaah uit Maleisië en verloren net met 24/26, 17/21. Ook Iris Tabeling en Nadia Fankhauser (Zwitserland) wisten niet te winnen. De Duitse vrouwen Linda Efler en Isabel Herttrich waren met 10/21, 11/21 een maatje te groot. De zusjes Sabine en Kirsten de Wit moesten met 11/21, 12/21 hun meerdere erkennen in het Engelse duo Jenny Moore/ Victoria Williams. 

 

Gemengddubbel 

Robin Tabeling en Selena Piek (WRL-16) zijn door naar de volgende ronde. Het als derde geplaatste koppel moest er hard voor werken, maar versloeg uiteindelijk toch met 21/19,18/21, 21/11 Ties van der Lecq en Debora Jille in het Nederlandse onderonsje. De volgende tegenstander voor Robin Tabeling en Selena Piek zijn het Russische koppel Denis Grachev/ Ekaterina Bolotova (WRL-97). 

 

Het duo Ruben Jille/ Alyssa Tirtosentono speelde goed tegen de titelverdediger en winnaar van 2017 het Engelse koppel Marcus Ellis/Lauren Smith (WR-8), maar moest helaas toch de winst met 18/21, 20/22 aan hen laten. 

                                                                                                                                          

Bekijk hier speelschema-en tijden van de Yonex Dutch Open 2019.