Jeugdopleiding opnieuw ingericht

Geschreven door Redactie

FC Almere heeft zijn jeugdafdeling een transformatie gegeven.

Ook voor de jongste jeugd, geboren in 2014 of 2015 gaan er dingen veranderen.


Er zijn twee Hoofd Jeugd Opleidingen (HJO) die beiden hun eigen takenpakket hebben en met de kinderen aan de slag gaan. De grootste wijzigingen zijn dat ze van één keer per week naar twee keer per week trainen gaan en er zullen geen standaard wedstrijden meer zijn. Elke twee weken worden er onderlinge wedstrijden gespeeld.  


Dit komt vanuit de KNVB, die besloten hebben dat er bij het jeugdvoetbal niet meer wordt verloren of gewonnen. Geen competitieve wedstrijden meer spelen, want de stand wordt niet bijgehouden. Bij de pupillen heeft de uitslag vaak ruime cijfers en dit zou volgens de KNVB, gevolgen hebben voor de spelvreugde van de spelers.  


De HJO zullen ook de trainingen op zich nemen, dit werd eerder vaak gedaan door een ouder. Aanmelden voor volgend seizoen kun je doen via B.Veer@FCAlmere.com.