Geen nieuwe vergunningen Floriade door stikstofproblematiek

Geschreven door Redactie

Alle vergunningaanvragen voor de Floriade zijn stil komen te liggen. Dat blijkt uit navraag bij de gemeente Almere. Het gaat om zowel het evenement als de woonwijk die gebouwd gaat worden. Volgens de gemeente is niet in te schatten wanneer er meer duidelijkheid is over de vergunningen. 

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt geraakt door de uitspraak van de Raad van State over stikstofuitstoot. De gemeente onderzoekt nu welke maatregelen moeten worden genomen om het passend te krijgen met het bestemmingsplan.

Eerder liet wethouder Maaike Veeningen al weten zich zorgen te maken over de stikstofproblematiek. De wethouder wil kijken of woningen op het Floriade-terrein stikstofvrij gebouwd kunnen worden. Daarnaast wil ze dat mensen met het openbaar vervoer naar de Floriade kunnen komen.

Onze Ambassadeurs