De kracht van de regenboog

In de strijd voor gelijke rechten is de regenboog in de afgelopen jaren een symbool geworden. De regenboog staat voor de sterke band tussen verschillende groepen. Iedereen is gelijk, en samen wordt er gestreden voor rechtvaardigheid.

De eerste vlag

Baker kwam met het idee voor een regenboogvlag, Havey Milk (politicus en homorechten activist) moedigde Baker aan om het idee te ontwikkelen. Dus dat deed hij. Hij begon eraan te werken en met een beetje hulp creëerden hij de eerste regenboogvlag.

Het symbool dat iedereen aanspreekt

De vlag hangt nu in het MOMA (Museum of Modern Art) in New York. Baker vertelt in een interview met MOMA dat de vlag is ontworpen om de hele bevolking te representeren en dat het een krachtiger symbool is dan een logo of teken.

Voor de LHBT-community zijn er veel goede momenten geweest. Helaas is er nog wel een weg te gaan voordat we echt kunnen zeggen dat de maatschappij écht geloofd dat je mag houden van wie je houdt en dat je mag zijn wie je bent. Voor nu is de regenboog iets om te vieren. Een prachtig sterk symbool voor een geweldig en belangrijk doel!


Onze Ambassadeurs