PvdA'ers blij met winst in exitpolls Europese Verkiezingen

Geschreven door Redactie

"Waanzinnig en onverwachts!" Zo omschrijft de Almeerse PvdA-wethouder Jerzy Soetekouw de winst van zijn partij bij de Europese Verkiezingen. In de exitpolls komt de PvdA als grootste uit de bus. Soetekouw stond als lijstduwer op de 21e plek van de PvdA-lijst.


Het resultaat wordt door de wethouder omschreven als een verrassing. "Wie had dit twee jaar geleden gedacht? Hiermee kunnen wij in Europa echt gaan voor een sociaal en rechtvaardig geluid."


Van andere partijen krijgt Soetekouw felicitaties, maar er is "toch ook nog wel wat verbazing." De wethouder wil niet veel woorden spenderen aan het veelbesproken Hans Brusselmans-filmpje van de SP, waarin PvdA'er Frans Timmermans op de hak wordt genomen. Volgens Soetekouw kan de winst toegeschreven worden aan het feit dat de partij altijd uitgegaan is van haar eigen kracht.


Op het moment dat de exitpolls binnenkomen is de Almeerse PvdA-fractie bijeen op de Politieke Markt in het stadhuis. Bij raadsleden zijn veel lachende gezichten te zien. En ook de andere Almeerse PvdA-wethouder, Loes Ypma, reageert verheugd.


"Ik ben ontzettend trots op onze kandidaten. Volgens mij is er ontzettend goed gewerkt." Ypma zegt te zijn geschrokken van het debat tussen Mark Rutte en Thierry Baudet. "Ik denk dat heel veel mensen dat hadden, van veel verschillende partijen." Volgens Ypma betekent dit resultaat dat Nederlanders aangeven dat Europa belangrijk is, maar dan wel sterker en socialer moet worden.

Onze Ambassadeurs