Aantal hoveniers groeit explosief in Almere

Geschreven door Redactie

Het aantal hoveniers groeit hard in Almere. De stad kent landelijk zelfs de op één na grootste stijging van het aantal bedrijven in deze sector.

Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK) waarin de ontwikkeling sinds 2016 is bekeken. Alleen in Den Haag groeide het aantal hoveniersbedrijven procentueel meer.

Vijf jaar geleden waren er ruim 70 hoveniersbedrijven in Almere. Nu zijn dat 117, een groei van ruim 60 procent. Daarmee is het Almeerse aandeel ook groot in het totale aantal hoveniers in Flevoland. De provincie kent er momenteel 283.

De sector heeft handen tekort. Richard Maaskant van de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) zegt tegen de KVK dat het aanbod voor vakmensen niet groot genoeg is. Volgens het UWV zijn er bij hoveniers goede baankansen.

Onze krant nog niet ontvangen?