Wietteler moet ruim 2 miljoen euro terugbetalen

Een man uit Almere moet 2,2 miljoen euro betalen aan de staatskas. De man had een grote wietplantage aan de Apolloweg in Lelystad. Daarvoor kreeg hij dinsdag ook zes maanden cel opgelegd waarvan vier maanden voorwaardelijk.


Volgens de rechtbank in Lelystad is bewezen dat de Almeerder ruim 1800 hennepplanten had in juni 2016. Er werd ook 820 gram hennep gevonden in de professionele kwekerij en een enorme hoeveelheid stoffen en spullen om meer hennep te kweken. Volgens de officier van justitie is er veertien keer geoogst en heeft dat 2,2 miljoen euro opgeleverd.


De politie viel het pand aan de Apolloweg binnen na een tip en trof daar negen mannen aan, onder wie de Almeerder. Die verklaarde tegenover de rechtbank dat hij niks met de wietplantage te maken had. Hij had het pand via via onderverhuurd en dat was in twee ruimtes verdeeld. Toen er die bewuste dag een deur openstond en hij naar binnen keek, schrok hij zich naar eigen zeggen rot.


De officier en de rechtbank geloven niks van dat verhaal. Voor hen staat vast dat de Almeerder het brein is achter de plantage. De straf viel wel lager uit, omdat de zaak te lang op de plank was blijven liggen.

Onze Ambassadeurs