Almeerders plukten tonnen uit failliete boedel van bedrijf

Geschreven door Redactie

Twee Almeerders hebben volgens het Openbaar Ministerie honderdduizenden euro's verduisterd uit de failliete boedel van hun bedrijf.


De mannen stonden donderdag terecht in Utrecht. De fraude zou zijn ontdekt door de curator van het failliete Aspro Holding BV. Ze zouden 250.000 euro en 14 dure auto's hebben 'weggetrokken' uit de boedel in Almere. De officier van justitie vertelde in de rechtbank dat er genoeg bewijs is tegen de verdachten.


Het OM heeft ook al aangekondigd meer dan 200.000 euro te vorderen bij een 63-jarige Almeerder persoonlijk. Deze man zegt dat hij alleen op papier bestuurder was van het failliete bedrijf. Hij zou van een medeverdachte alleen 500 euro hebben gekregen voor dit papieren optreden. Die medeverdachte ontkent dat.


De 63-jarige Almeerder is eerder dit jaar ook al als verdachte vervolgd in een grote oplichtingszaak. Toen is er 8 maanden gevangenisstraf tegen hem geëist. Omdat deze fraudezaak wordt behandeld door dezelfde rechter als de vorige zaak is de Almeerder ervan overtuigd dat hij van deze rechter geen eerlijk proces krijgt.


Zijn advocaat wraakte daarop tot twee keer toe de rechtbank. De rechtbank wees alle wrakingsverzoeken af. Dat kostte zoveel tijd dat er geen tijd meer was om de strafzaak verder af te handelen. Op 11 april gaat de zaak weer verder.

Onze Ambassadeurs