Binnenkort komt Ons Almere TV beschikbaar, doe mee met de Filmwedstrijd!

Filmmakers opgelet! Gezien we met z’n allen binnen moeten blijven kan het zo zijn dat je niet meer weet wat je kunt doen met alle tijd. Wij zijn met Ons Almere druk bezig met het verzorgen van meer thuisentertainment om jullie te helpen de tijd door te komen. Zeer binnenkort komen wij met een nieuw platform waar we diverse (lokale) films, documentaires, nieuws, programma's en nog veel meer leuks zullen vertonen. 


Om ons nieuwe videoplatform in te luiden is er natuurlijk niets leuker dan de filmmakers van Almere (en omstreken) te betrekken. Om de lancering extra speciaal te maken roepen wij een filmwedstrijd in leven. Voel jij je geroepen? Pak je camera en doe mee met deze leuke uitdaging! 


De Ons Almere TV Filmwedstrijd! 

Maak een korte film van minimaal 1 tot maximaal 5 minuten. Dit is exclusief de aftiteling en verplichte zin vooraan het filmpje die verderop genoemd staat. De opdracht is simpel en daar ligt tegelijkertijd ook de uitdaging. Maak een korte film met als thema: 1,5 meter. Tevreden met het eindresultaat? Mail het via WeTransfer vóór 28 mei naar Ons Almere TV: wedstrijd@onsalmere.tv.


Stuur ons naast je film ook: 

 • Een logline* (samenvatting van één zin waar de film over gaat);
 • Een passende poster die bij je film hoort;
 • Special mentions die je op de site wilt hebben van personen die hebben geholpen, met eventueel een link naar hun website, dit staat dus los van de aftiteling.

*Logline info: http://lucanimation.weebly.com/uploads/2/3/9/0/23906367/logline_thema.pdf


Alle inzendingen worden geconverteerd naar 1080 voor ons platform. Je mag dus zelf bepalen in welk formaat je de film maakt. Mocht je alleen een mobiel hebben om mee te filmen, geen probleem, maar film dan wel horizontaal.  

De film start met 5 seconden tekst in beeld (mag met zwarte achtergrond): 
“Deze film is gemaakt voor de Ons Almere TV filmwedstrijd.”
Deze 5 seconden tellen dus niet mee aan de speelduur van je film. 

We hebben een evenement aangemaakt op onze Facebookpagina voor de Ons Almere TV Filmwedstrijd - 1,5 meter. Wij zouden het heel leuk vinden als je hier je voortgang deelt met ons en de rest van de buitenwereld. Je kunt jou (en je team) ook voorstellen als deelnemer zodat de Ons Almeerder je kunnen volgen!

We zullen alle deelnemers meer informatie geven over de prijsuitreiking, de daadwerkelijke plannen hiervoor laten nog even op zich wachten. Na de persconferentie van 21 april a.s. kunnen we hier vorm aan gaan geven. Wat we wel al kunnen delen zijn de prijzen die er te winnen zijn. Deze wedstrijd draait namelijk niet alleen om thuisentertainment, maar ook om keiharde euro’s!


Prijzen: 

 • Beste film: 150,00 euro;
 • 2e plaats: 100,00 euro;
 • 3e plaats: 50,00 euro;

 • Beste Creative concept: 50,00 euro;
 • Beste Regie: 50,00 euro;
 • Beste Acting: 50,00 euro;
 • Beste Poster 50,00 euro.


Dus pak die camera en ga lekker aan de gang! 


In het kort samengevat: 

 1. Maak een film met als thema: 1,5 meter;
 2. De eerste 5 seconden van je film vertoont: Deze film is gemaakt voor de Ons Almere TV Filmwedstrijd;
 3. Stuur een pakkende logline;
 4. Maak een passende filmposter;
 5. Alle deelnemers, zoals de filmers en acteurs, moeten de quitclaim getekend hebben;
 6. Hou ook tijdens het filmen rekening met de 1,5m afstand. Veiligheid staat voorop!
 7. Stuur je film voor 28 mei 20.00 met logline, poster en quitclaims via Wetransfer naar: wedstrijd@onsalmere.tv;
 8. Heel veel plezier!


Onze Ambassadeurs