Bewoners ontmoeten elkaar in buurthuiskamer De Wissewasjes

Geschreven door Redactie

De Wissewasjes die er wél toe doen, dat is de buurthuiskamer die hoort bij wasserette De Wastas in Almere Haven.

De twee dames van De Wastas, Barbara en Marijke, vonden dat wanneer de was draait je net zo goed van een kopje koffie en een gezellig praatje kunt genieten. Of andersom, tijdens de koffie even je was doen. Het lukte niet om allebei in één pand te vestigen en buurthuiskamer De Wissewasjes ligt nu zo’n 200 meter verderop en is nu bijna anderhalf jaar open.


De buurthuiskamer voorziet in een behoefte nu er weinig voorzieningen zijn overgebleven in de buurt De Gouwen. Het buurthuis is gesloten, de supermarkt eveneens en er is zelfs geen brievenbus meer op loopafstand voor de veelal ouderen die er wonen.

De Wissewasjes wil geen doorsnee buurthuis(kamer) zijn, maar een gezellige plek die door de inrichting een nostalgische sfeer oproept. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals bewegen voor ouderen, een repaircafé en op bijna alle dagen in de week kun je er wat eten. Op maandag wordt er bijvoorbeeld een verse maaltijd gekookt. Tweemaal per week lopen de buurtconcierges vanuit De Wissewasjes hun ronde. Iedereen is altijd welkom voor een praatje.

Onze Ambassadeurs