Twee miljoen voor ondersteuning culturele sector

Geschreven door Redactie

De provincie Flevoland, de verschillende gemeenten en het Rijk stellen samen twee miljoen euro beschikbaar voor de cultuursector in Flevoland. Het geld is bedoeld om de schade te beperken die door de pandemie is ontstaan.

De provincie legt 965.000 euro in uit het Corona Noodfonds. De gemeente en het Rijk vullen het bedrag aan tot de genoemde twee miljoen. Vaststaat dat 215.000 euro van de provinciebijdrage naar Museum Batavialand gaat.

Een half miljoen van het geld van de provincie is bedoeld voor (film)theaters en musea. Daar zit wel een voorwaarde aan: wie geld krijgt, moet evenveel geld van de gemeente krijgen.

De provincie heeft in totaal 150.000 euro gereserveerd voor culturele instellingen die deze beleidsperiode een provinciale subsidie krijgen. De provincie hoopt met dat geld te kunnen helpen bij het opvangen van onverwachte kosten die gemaakt zijn om producties aan te passen in verband met de beperkende maatregelen. Dus bijvoorbeeld het aanpassen van een zaal of het verschuiven van de voorstellingen.

Ook heeft de provincie geld vrijgemaakt voor amateurkunstverenigingen. Elke vereniging kan 2.500 euro aanvragen. Zo hoopt de provincie ervoor te zorgen dat de amateurkunsten zo snel mogelijk weer producties kunnen uitvoeren die voldoen aan de 1,5 meter-maatregel.

Onze Ambassadeurs