VVD vraagt om plan voor bestrijding georganiseerde misdaad

De VVD wil dat burgemeester Weerwind met een uitgewerkt plan komt om de georganiseerde criminaliteit in Almere te bestrijden. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Aanleiding is de vondst van twee handgranaten donderdag op de Grote Markt in Almere en een aantal eerdere incidenten, waardoor nu drie horecapanden op het uitgaansplein door de gemeente worden gedwongen om hun deuren dicht te houden.

Volgens Ellian wordt de georganiseerde misdaad steeds professioneler en geraffineerder, en is het daarom noodzakelijk een specifiek plan te ontwikkelen om die criminaliteit aan te pakken, naast het bestaande Actieplan Veiligheid. Hij meent dat het cruciaal is om de gevaren onder ogen te zien, "anders geef je een vrijbrief aan criminelen om de stad over te nemen".
 

Onze Ambassadeurs