Eerste gebarentaal-karaoke in Almere

Geschreven door Redactie

In Almere is vrijdagavond een primeur: de allereerste gebaren-karaoke van Nederland. Een avond waarop doven en slechthorenden van de muziek kunnen genieten en op hun eigen manier meezingen met de liedjes. Een initiatief van Amber van Buuren en Jessica de Waard en Cathy Geurts van Muziektolkhoorterbij.

Volgens De Waard verschilt het niet veel van een normale avond in een doorsnee kroeg. "Mensen genieten gewoon van de muziek, maar op de voor ons toegankelijke manier: met gebarentaal", aldus De Waard. "We zullen met z'n allen mee gebaren met de liedjes en de songteksten zullen ook te zien zijn op een beamer."

Vanavond is de allereerste editie. Maar het hoeft niet de laatste te zijn, verklappen de dames. De Waard: "Als het vanavond een gezellige, succesvolle avond wordt, gaan we misschien wel nog een editie organiseren."

De avond is ook leuk voor mensen die goed kunnen horen, verzekert De Waard. "Iedereen is welkom om te komen kijken wat gebarentaal precies inhoudt! We zijn wel van plan dat als het vanavond een gezellige, succesvolle editie wordt, we nog een editie gaan organiseren!"

Onze Ambassadeurs