Voetbalavondje voor bewoners van Zorgcentra dankzij Studentenvereniging ['endzjin] S.V.E.I.A.

Geschreven door Redactie

Tijdens alle thuiswedstrijden van Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie hebben bewoners van diverse zorgcentra van Zorggroep Almere kunnen genieten van voetbalwedstrijden. De club regelt dat zij elke wedstrijd worden opgehaald en thuisgebracht met busjes. “Elke keer was het weer een geslaagde avond”, vertelt Christian Wiedeman (projectcoördinator).
 

Studentenvereniging ['endzjin] S.V.E.I.A.

“De oudere voetballiefhebbers worden gehaald en gebracht door leden van Studentenvereniging ['endzjin] S.V.E.I.A. Bezoek aan de wedstrijd in het Yanmar-stadion is voor de ouderen gratis en volledig georganiseerd”, zegt Wiedeman.

Activiteit

Met het maatschappelijk programma ‘Almere & the City’ organiseert de voetbalclub activiteiten die goed zijn voor club en stad. Het project ‘Alle routiniers verzamelen’ is er binnen dit programma op gericht om (eenzame) ouderen in Almere te activeren en een leuke avond te bezorgen.

“Super leuk”

,,Voor elke thuiswedstrijd van ons eerste elftal halen we de ouderen op bij de verschillende wooncentra. Goed vervoer is dan natuurlijk belangrijk. “Na gezellige praatjes en een spannende wedstrijd stappen de ouderen weer in de busjes om thuis afgezet te worden. Superleuk om te doen. De reacties zijn altijd dankbaar van deze groep échte Almeerders, voor wie Almere City FC graag iets extra’s doet”, aldus Christian Wiedeman.

Onze Ambassadeurs