Batavia’90 tiende conventpartner van Almere City FC

Geschreven door Redactie

Almere City FC en Batavia’90 slaan de handen ineen. De ambitieuze amateurclub uit Lelystad heeft zich vlak voor het verstrijken van 2019 als conventpartnerclub aan onze BVO verbonden. 

Marco Knippenberg, voorzitter van Batavia’90, en algemeen directeur John Bes ondertekenden voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Roda JC de samenwerkingsovereenkomst.

Insteek van het partnercovenantschap is dat Almere City FC op structurele basis – en naar behoefte van de partnerverenigingen – technische, commerciële, maatschappelijke en organisatorische expertise en kennis deelt. De partnerverenigingen delen op hun beurt actief informatie over talentvolle jeugdspelers en stimuleren bij de clubleden trots en betrokkenheid bij Almere City FC. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Batavia’90 is de tiende vereniging die zich als conventpartner aan Almere City FC verbindt. Sporting Almere, SC Buitenboys, ASC Waterwijk, FC Almere, Swift’64, vv Unicum, vv Zeewolde en DWS gingen de club uit Lelystad reeds voor. ,,Het is mooi om te constateren dat zoveel clubs de samenwerking met ons aan willen gaan. Door de krachten te bundelen, worden we uiteindelijk allemaal beter. Dat is een visie waar wij heilig in geloven”, aldus Patrick Posthuma, namens Almere City FC. ,,Met het partnerconvenantschap hopen wij een bijdrage te leveren aan een hoog voetbalniveau en meer voetbalbeleving in de regio.”

Het eerste elftal van Batavia’90 komt momenteel uit in de Tweede Klasse G, waarin de ploeg de koppositie bezet. Dat is tekenend voor de ambities van de club uit Lelystad. In de laatste maanden van het vorige jaar hebben er verschillende positieve gesprekken plaatsgevonden tussen betrokkenen van beide verenigingen, waaruit dit covenantpartnerschap is voortgekomen. De kernwaarden van Almere City FC (Jong, Eigenwijs en Ambitieus) zijn reeds verweven in de (sportieve) ambities van Batavia’90.

De eerste concrete resultaten van de samenwerking zijn ook al zichtbaar. De hoofdmacht van Batavia’90 speelt op dinsdag 14 januari namelijk een oefenwedstrijd tegen Almere City O19.