Maak je eigen milieuvriendelijke schoonmaakmiddel

Geschreven door Redactie

Buiten dat het beter voor het milieu is, scheelt het ook nog sjouwen uit de supermarkt en scheelt het veel geld op jaarbasis.

Of schoonmaken wel of niet je grootste hobby is, van een schoon huis wordt iedereen blij. Toch zijn de meeste schoonmaakmiddelen niet zo goed voor het milieu. Het is dan ook mogelijk om je eigen schoonmaakmiddel te maken. Buiten dat het beter voor het milieu is, scheelt het ook nog sjouwen uit de supermarkt en scheelt het veel geld op jaarbasis.

Water, schoonmaakazijn en een spuitflacon is het enige wat je nodig hebt, plus eventueel een flesje met je favoriete etherische olie om een lekker geurtje toe te voegen. Maak een verhouding van 50% water en 50% schoonmaakazijn en giet dit in een spuitflacon. Voeg hier eventueel een paar druppels etherische olie aan toe. Schud het goed door elkaar en jouw milieuvriendelijke schoonmaakmiddel is klaar voor gebruik!