Almeerse profs willen als "Almere Sailors Basketball" naar DBL

Mocht het voorzitter Rinus Balvert van Almere Pioneers lukken om komend seizoen toe te treden tot de Dutch Basketball League dan zal het team gaan spelen met de naam "Almere Sailors Basketball".

De club heeft zaterdag een korte videoclip gelanceerd waarin deze naam bekend wordt gemaakt.

De Dutch Basketball League heeft de Almeerders de kans geboden te onderzoeken of toetreding tot het hoogste basketbalniveau in Nederland voor de club haalbaar is. De deadline voor een dichtgetimmerd plan is 1 september. Volgens de DBL hebben de Almeerders minimaal 150.000 euro nodig om dit te realiseren.

Naast die 150.000 euro die nodig is voor de exploitatie moet Balvert ook nog op zoek naar in natura geleverde diensten ter waarde van 50 duizend euro. Balvert: "Hiervan is de helft al binnen. Zo zijn er onder andere toezeggingen van Bun Holding, SenS Online Solutions, Rixax verhuur, Most Remarkable en Rabobank Almere."

Op korte termijn zal volgens Balvert worden gestart met het aantrekken van een technische staf en spelers voor het nieuw te vormen profteam van Almere Sailors Basketball. De competitie in de DBL begint op 3 oktober.

Onze Ambassadeurs