Honing gemaakt door Almeerse bijen

Geschreven door Redactie

In Almere Hout zit een kleine biologische imkerij met een groot netwerk van andere biologische imkers. Omdat hun eigen productie kleiner is dan de vraag naar biologische honing, is de handel in honing- en biologische producten ontstaan.

Zij leveren aan bedrijven, hotels, gezondheidscentra en winkels die duurzaamheid onderschrijven. Daarnaast ondersteunen ze de verkoop van de producten op beurzen en boeren- en homemade-markten


Bestuiving 

Bestuiving is de belangrijkste functie van de honingbij. De productie neemt gemiddeld met 30% toe door deze natuurlijke gifvrije manier van werken. Flevohoning is een gecertificeerd bedrijf voor gewasbestuiving. Zij verhuren
bijenvolken aan groente- en bloementelers en bedrijven die duurzaamheid onderschrijven. 


Wat bieden zij? 

Flevohoning biedt zijn klanten eerlijke natuurlijke producten die op een verantwoorde wijze geproduceerd zijn. De bijen staan zoveel mogelijk in beschermde natuurgebieden en zijn gehuisvest in houten kasten. De producten zijn onbewerkt. Als er bewerkingen plaats moeten vinden word dit tot een minimum beperkt. Zo word de honing nog met de hand afgevuld met een vulvat. Bij Flevohoning geen verwarmde leidingen.


Wat willen zij?

Flevohoning wil groot zijn in zijn kleinheid. Eerlijke biologische producten leveren op een transparante manier. De klant moet weten waar het vandaan komt en hoe het product tot stand komt. Dat is de reden dat veel van de producten in eigen beheer geproduceerd worden. Zij verwelkomen iedereen die deze doelstellingen onderschrijft.

Onze Ambassadeurs