Softballers maken zich op voor Windmillclassic

Geschreven door Redactie

Op het sportcomplex van Baseball en Softball Club Almere’90 wordt dit weekend een slow-pitch-softbal toernooi gehouden, de zogenaamde Windmillclassic. Er doen 35 teams mee aan het meerdaagse toernooi. Er komen in totaal vijfhonderd softballers in actie.


Aan het toernooi doen softballers mee uit een groot aantal Europese landen, waaronder Belgen, Engelsen, Portugezen en Tsjechen. Ook zijn er enkele Amerikanen van de partij. 


Eén van de Belgische deelnemers is Jan Ghekiere uit Antwerpen. Hij is met zijn team Skywalkers uit Antwerpen van de partij. Ghekiere komt graag naar Almere: ,,We doen al voor de vijfde keer mee. We komen voor de sfeer, de mooie accommodatie, voor het hoge spelniveau en natuurlijk ook voor de gezelligheid’’. 


Bij dit toernooi wordt er slow-pitch-softbal gespeeld. Volgens toernooileider Albert Roozenburg is dit voor het publiek een aantrekkelijke spelsoort. ,,Bij deze variant wordt de bal onderhands met een boog in het spel gebracht. De kans dat de bal wordt geraakt is daardoor groter dan bij honkbal. De kans dat er punten worden gescoord is dus ook groter’’.

Onze Ambassadeurs