NOC*NSF speurt in Flevoland naar Olympisch talent

Geschreven door Redactie

Wie heeft het talent om ooit deel te nemen aan de Olympische Spelen? Om dat uit te zoeken is zondag in de Topsporthal in Almere een talentendag gehouden voor sporters in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. De organisatie was in handen van NOC*NSF. 

Voor de deelnemers was een programma opgesteld waarbij werd gekeken of ze in bepaalde sporten potentie hebben om de Olympische Spelen te bereiken. De sporters werden beoordeeld op explosiviteit en snelheid, op lengte en kracht en op uithoudingsvermogen. 

Tijdens de Talentendag, op Papendal in Arnhem en in Almere, werden ruim zeshonderd sporters op hun talenten beoordeeld. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat deze TeamNL Talentendag wordt georganiseerd. Volgens projectleider Anne Ouwerkerk heeft dit tot nu toe honderd talenten opgeleverd die actief zijn in de diverse sportbonden. "Een aantal daarvan heeft al goed gepresteerd op jeugd EK's en WK's. De verwachting is dat we in 2020 en 2024 een aantal van hen terugzien bij de Olympische Spelen."

Onze Ambassadeurs