Zwemkampioene Brigitha voorlopig niet op Wall Of Fame

Geschreven door Redactie

De Almeerse Enith Brigitha krijgt voorlopig nog geen Ereplek op de Wall Of Fame voor sporters. Dat heeft het college van de stad laten weten in een schriftelijk antwoord op vragen van D66.


De Almeerse won twee bronzen medailles op de 100 meter en 200 meter vrije slag tijdens de Olympische Spelen in 1976 in Montreal (Canada). Zij was de eerste zwarte vrouw die een medaille won voor zwemmen tijdens de Spelen. Daarnaast was ze 10 jaar Nederlands zwemkampioen en heeft ze meer dan 200 Nederlandse records verbeterd. 


Toen in april de Wall Of Fame met Almeerse sporters onthuld werd, ontbrak een portret van Brigitha. Het college schrijft dat de commissie die de sporters selecteerde voor de Wall Of Fame, Brigitha 'niet in het vizier' had. 


De Wall Of Fame is echter geen afgerond project, benadrukt het college. Het is de bedoeling dat hij nog uitgebreid gaat worden. De commissie komt aan het eind van elk sportseizoen bij elkaar om te bespreken of er sporters toegevoegd worden. Almeerders kunnen zelf ook sporters aandragen door te mailen naar sportentree@almere.nl. Begin juli 2019 komt de commissie bij elkaar.

Onze Ambassadeurs