Jong Ajax legt City FC op de pijnbank: 8-0

Almere City FC heeft de laatste wedstrijd van de reguliere competitie vrijdagavond met grote cijfers verloren.

Jong Ajax was in Amsterdam met 8-0 veel te sterk voor de formatie van Ole Tobiasen. Door de pijnlijke nederlaag wisten de Almeerders zich uiteindelijk niet direct wisten te plaatsen voor de halve finales van de play-offs

Doordat FC Den Bosch thuis won van Go Eagles en TOP Oss uit wist te winnen bij Helmond Sport eindigen de Almeerders op de zesde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg moet hierdoor aantreden in de eerste ronde van de play-offs.

Bij rust leidde de thuisploeg al met 4-0 dankzij goals van De Wit, Cerny, Traore (penalty) en Danilo Pereira (penalty). Almere City FC moest na 45 minuten verder met 10 man, nadat middenvelder Niek Vossebelt de bal met twee handen uit het doel sloeg.

In de tweede helft ging Jong Ajax vrolijk door met scoren: Per Schuurs tekende binnen het uur voor zowel de 5-0 als de 6-0. Vlak voor tijd bepaalde Che Nunnely met 2 treffers de eindstand op 8-0. In de slotfase moest centrale verdediger Radionio Balker geblesseerd het veld verlaten.

Wedstrijdverloop:

90: Che Nunnely bepaalt de eindstand op 8-0.

88. Nunnely maakt de 7-0.

80. Balker verlaat geblesseerd het veld. Mannes is zijn vervanger.

74. Hammouti vervangt bij Almere Bensabouh.

59. Nog binnen het uur komt Jong Ajax op 6-0 via Per Schuurs.

53. Efmorfidis wordt vervangen door Van Hilten bij Almere City FC.

47. Per Schuurs schiet hard de 5-0 binnen namens de thuisploeg.

46. 2e helft is begonnen in Amsterdam. Almeerder Jurgen Ekkelenkamp is in de ploeg gekomen bij Jong Ajax.

45. Danilo scoort uit de penalty 4-0

44. Niek Vossenbelt krijgt rood, omdat hij bij een 3-0 achterstand de bal met twee handen uit het doel slaat. Oliedom! City verder met 10 man en Vossebelt ook geschorst voor de play-offs.

38. Traore krijgt gelijk een grote kans op de 4-0, maar faalt.

37. Lassina Traore scoort vanaf 11 meter: 3-0

36. Penalty Jong Ajax na hands van Mirani.

31. Weer een grote kopkans voor Niek Vossenbelt, maar Kotarski kan redding brengen.

29. Wat een kans voor Almere City FC: Niek Vossebelt kopt op aangeven van Benschop net naast.

29. Danilo schiet hard in het zijnet namens de thuisploeg.

23. Cerny maakt de 2-0 voor Jong Ajax na een snelle combinatie op de rand van de zestien.

21. James Efmorfidis met een schot dat rakelings naast de goal van Jong Ajax verdwijnt.

20. Goal Jong Ajax: Dani de Wit mag vrij inkoppen bij de 2e paal na een voorzet vanaf links van Danilo.

14. Vaclav Cerny haalt uit van afstand, maar Almere City doelman Etemadi kan de bal tot corner verwerken.

9. Grote kans voor Almere City FC: Niek Vossenbelt schiet vanaf de rand van de zestien over.

7. Eerste gevaar van de wedstrijd namens Almere City FC: James Efmorfidis schiet van afstand in de handschoenen van Jong Ajax doelman Kotarski.