Zesklapper in Oostenrijk: tweede oefenduel eindigt in ruime zege

Geschreven door Redactie
Zesklapper in Oostenrijk: tweede oefenduel eindigt in ruime zege Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Ook de tweede wedstrijd van deze voorbereiding is door Almere City FC winnend afgesloten. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk speelde de ploeg van Alex Pastoor een oefenwedstrijd tegen de lokale club SC Imst, een duel dat met een 2-6 uitslag doelpuntrijk genoemd mag worden.

De thuisploeg scoort dus twee keer, maar wordt ook zeker niet vaker dan dat gevaarlijk. Naast een strafschop in de tweede helft treft Imst ook doel met een vrije trap van zo’n 30 meter afstand, al na tien minuten.

Echt in de war raakt City niet van de snelle tegengoal, want vijf minuten later hebben Pascu en Jeffry Puriël de achterstand al vakkundig omgebogen in een voorsprong. Nog geen tien minuten daar weer na vindt Pascu voor de tweede keer het net, door opnieuw koel binnen te schieten.

In de tweede helft starten de Almeerders met een bijna op elke plaats gewijzigde opstelling, maar dat belet de doelpuntenproductie niet. De aanvallen blijven bovendien erg fraai, bijvoorbeeld bij de vierde goal. Jochem Ritmeester van de Kamp stuurt Ilias Alhaft weg aan de rechterkant, waarna de buitenspeler de bal met rechts panklaar op het hoofd van de vallend koppende Tijmen Wildeboer legt.

Ook Faïz Mattoir laat zich zien. Onder andere een hele mooie combinatie met Marcelencio Esajas is het benoemen waard, net als de goal die Mattoir scoort. Het slotakkoord is voor linksback Thomas Poll, die met een heerlijke knal de eindstand 2-6 op het bord zet.

Almere City FC is sinds zondag op trainingskamp in Oostenrijk en verblijft nog tot het weekend in het Alpenland. Het oefenprogramma gaat daarna op 14 juli verder met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam, dat achter gesloten deuren afgewerkt wordt.


Onze Ambassadeurs