Finale Own the Spot in Almere

Geschreven door Redactie

Voer je tricks vlekkeloos uit en scoor punten.

Elk jaar wordt er een skateparktour georganiseerd dat langs de Flevolands gemeentes gaat. Own the Spot komt deze maand ook langs bij Almere Buiten, want de finale zal hier gehouden worden. Dit evenement wordt door de lokale sport- en welzijnsorganisaties samen met jongeren georganiseerd. Dit evenement moet ervoor zorgen dat het beeld van ‘hangjongeren’ in skateparken verandert en de urban sports in Flevoland te promoten.

Bij het event is het van belang dat je zoveel mogelijk punten weet te verzamelen door middel van moeilijke tricks te doen op een van tevoren bepaald obstakel. Dit zal worden gedaan op verschillende obstakels in het park. Per event kunnen de top tien deelnemers punten verzamelen met een maximaal van tien punten per event. Alle punten zullen meetellen in de finale. De finale in Almere zal de Flevolandse top samenstellen.

Het event is gratis, maar wel voor eigen risico want het zijn en blijven gevaarlijke sporten. In het verleden kon je jezelf in het skatepark inschrijven maar dit jaar zal dat iets anders gaan, want je moet je van tevoren al hebben ingeschreven. Tijdens inschrijven zal je om toestemming gevraagd worden voor het online publiceren van uitslagen, foto’s en dergelijken.

De finale in Almere zal gehouden worden op zondag 12 september in het skatepark Almere Buiten aan de Evenaar. Om 12:00 uur kun je inrijden en alvast je tricks oefenen. Hierna zal het event starten om 13:00 uur en daarna zal er een prijsuitreiking plaatsvinden om ongeveer 16:00 uur.