Stichting Missie Gura: ‘Love them until they ask you why’

Stichting Missie Gura is een stichting die kinderen helpt in de stad Gura Humorului in Noordoost Roemenië. Stichting Missie Gura komt in actie voor veel van de ca. 4.000 kinderen uit (economisch) gebroken gezinnen. 

Voor deze kinderen zijn er eigenlijk geen activiteiten beschikbaar waar zij in hun vrije tijd kunnen vertoeven. Een pittige start voor jonge kinderen, er is weinig perspectief. Waar familie en school te kort schieten, springt Missie Gura bij!

De missie van Stichting Missie Gura is om Gods liefde, licht en leven te delen met Roemeense kinderen. Dit doen zij door vakantie-bijbel-clubs te organiseren voor de kinderen. Naast de vakantie- bijbel-clubs wil de stichting ook structurele hulp gaan bieden aan de kinderen, jongeren en jonge gezinnen. Dit wil de stichting doen door bijvoorbeeld lessen te geven in Engels om de communicatie te verbeteren, jongeren kneepjes mee te geven van koken, huiswerkbegeleiding aan te bieden, maar ook weerbaarheidstraining te geven omtrent de gevaren van prostitutie en misbruik. 
De loonschalen zijn in Roemenië zo laag, dat ouders besluiten in het buitenland te gaan werken, waardoor de kinderen achterblijven bij buren of grootouders. De jonge tienermeiden krijgen vervolgens een sterk verlangen om hun ouders te gaan bezoeken in het buitenland, waardoor zij extra vatbaar zijn voor loverboys die hen daarheen lijken te brengen. Zij komen echter nooit bij hun ouders want ze komen onder bedreiging en zonder paspoort terecht in de prostitutie.

“Jonge tienermeiden worden geronseld door loverboys en komen in Nederland in de prostitutie terecht.”

Een missie (z)onderdak?

De Stichting was voorgaande jaren geïnstalleerd in een Bed & Breakfast. De eigenaar van de Bed & Breakfast, gaf de oprichters Daphne en Paul Wolters de ruimte, om met hun missie te starten. In de ruimte die hiervoor beschikbaar werd gesteld, werden verhalen voorgelezen uit de bijbel, aten en dronken de kinderen met elkaar en werden er allerlei activiteiten voor hun georganiseerd.

Daphne en Paul hebben in 2017 hun oog laten vallen op een te koop staand pand tegenover de Bed & Breakfast. Het pand zou onderdak kunnen gaan bieden aan alle ideeën die de stichting voor ogen heeft rondom structurele hulp. De hulp aan 4.000 kinderen (die dus niets om handen hebben) zou hier een prachtige plek kunnen gaan krijgen. Het pand moet echter nog verbouwd worden, zodat het straks voor elke inwoner in Gura, toegankelijk is. 
Om dit pand te kunnen kopen, moeten Daphne en Paul hun huis verkopen. In afwachting daarvan reizen ze deze maand vast af naar Gura, waar zij hun intrek al kunnen nemen in het nieuwe pand. De verwachting is dat het verbouwen van het pand in het voorjaar zal plaatsvinden, waarna het in het najaar geopend kan gaan worden! De vakantie-bijbel-club van komende zomer vindt dus nog 1 keer plaats in de B&B.

Naast de hulp die Daphne en Paul willen aanbieden aan de kinderen en jongeren, willen zij ook er ook zijn voor de (groot)ouders en hun gezinnen. De hulp kan bestaan uit een bemoedigend gesprek maar ook praktische hulp, net waar straks in de praktijk behoefte aan blijkt te zijn.

Wil je Daphne en Paul een steuntje in de rug geven door te doneren aan Stichting Missie Gura? Klik dan op deze link om doorverwezen te worden naar we website van Missie Gura. Wil je je liever aanmelden als medewerker bij Stichting Missie Gura, of mee met de vakantie-bijbel-club? Via deze link kom je op de aanmeldsite van Missie Gura.

Onze Ambassadeurs