De hoogste Jezusbeelden in de wereld

Geschreven door Redactie

Het christendom is nog steeds de grootste religie ter wereld, dus het is geen verrassing dat je in veel delen van de wereld indrukwekkende beelden van Jezus kunt zien, zoals de beroemde Verlosser Christus in Rio de Janeiro. 


Christus van Vũng Tàu (32 meter)


De naam zegt het al: dit beeld staat in de Vietnamese stad Vũng Tàu. Het beeld staat op een berg met uitzicht op de Zuid-Chinese Zee. Daarom is een bezoek aan Christus Vũng Tàu niet alleen voor religieuze doeleinden, maar ook de moeite waard als je van de omgeving wilt genieten. Dit beeld is relatief modern omdat het pas in 1993 werd voltooid.


Christus Koning (Świebodzin) (33 meter)


Dit mooie beeld van Jezus nam minstens vijf jaar in beslag. Toch was het wachten de moeite waard, want de Poolse stad Świebodzin heeft het geluk gehad tot 2011 het hoogste Jezusbeeld ter wereld te hebben. Kleine details, zoals de kroon van Jezus, zijn allemaal meters hoog.


Cristo de la Concordia (34,2 meter)


Het grootste beeld van Jezus staat tegenwoordig in Bolivia. Ook dit beeld staat op een heuvel, waardoor het groter lijkt dan het nu is. Daarom moeten bezoekers dapper de San Pedro-berg beklimmen voordat ze de gigantische Jezus van dichtbij kunnen bewonderen.

Onze Ambassadeurs