Wist je dit over Halloween?

Geschreven door Redactie

De drie weetjes?

9 miljard voor Halloween?!

Halloween is een dure feestdag in Amerika. Je moet niet alleen veel snoep kopen, maar ook je hele huis versieren en een mooie Halloween kostuum hebben! Wist je dat daardoor Amerikanen in 2017 maar liefst 9 miljard dollar aan deze feestdag hebben uitgegeven. Een groot deel van de 9 miljard dollar is de snoep. Om precies te zijn wel 3 miljard dollar! In de loop der jaren zijn deze bedragen alleen maar toegenomen in Amerika!

Kostuum

Één van de belangrijkste dingen in Halloween is wel je kostuum. Dracula’s, clownen, katten, beroemde karakters van films noem het maar op. Een kostuum dragen tijdens Halloween is origineel begonnen bij een oude feestdag waar het traditie was genaamd Samhain. Tijdens Samhain droegen Kelten dierenhuiden en koppen om geesten af te schrikken. Gelukkig hoeft dat nu niet meer!

Halloween steeds populairder in Nederland!

In Nederland begint Halloween steeds populairder te worden en het begon rond de jaren tachtig. Halloween werd hier meer bekend gemaakt van films en series over het buitenland waar je mensen Halloween zag vieren. Halloween is natuurlijk niet zo groot in Nederland als in Amerika maar er is wel een vooruitgang.