Gezond het nieuwe jaar ingaan

Geschreven door Redactie

Tips om gezonder te eten.

Maak een (week)plan zodat je niet hoeft na te denken over wat je gaat eten na het werk. Als je een plan hebt, zorg er dan voor dat je recepten eenvoudig en natuurlijk gezond zijn. Houd er rekening mee dat je meerdere kleinere maaltijden per dag neemt in plaats van grote maaltijden.

Eet zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan groenten, zaden en noten. Stop direct met het toevoegen van suikers en zoetstoffen in bijvoorbeeld je koffie of thee. Al gauw zal je merken dat je meer kunt proeven. Dit omdat je smaakpapillen na ongeveer drie weken zijn aangepast.

Probeer lichte producten te vermijden. Deze zorgen er namelijk voor dat je snel weer honger krijgt en wilt snacken. Drink ook genoeg water want het is niet alleen goed voor je lichaam maar het zorgt er ook voor dat je niet zo snel honger zult hebben.

Gezond eten vereist vallen en opstaan. Het kost tijd om je gedrag te veranderen en dat moet je jezelf toestaan. Heb je de zak friet of de zak koekjes gegeten, vrolijk je op en houd je je weer aan je plan. Dus raak niet meteen gedemotiveerd als je weer terugvalt in je oude gewoonte, maar pak jezelf weer op en begin overnieuw. Onthoud… de aanhouder wint!