4 Objecten in de ruimte, die je met je blote oog kunt zien

Geschreven door Redactie

Hier zijn 4 Objecten in de ruimte die je met je blote oog kan zien


 Canopus


Canopus is 's nachts de helderste ster. Maar in het tijdperk van dinosaurussen was Canopus helderder dan Sirius. Dit komt omdat Sirius door de eeuwen heen steeds dichter bij de aarde is gekomen. De voorspelling is dat Canopus over 480.000 jaar opnieuw Sirius zal verslaan en 's nachts weer de helderste ster zal worden. Canopus ziet er met het blote oog wit uit, maar als je deze ster met een telescoop observeert, wordt hij bleekgeel.

 Sirius


Hoewel de Poolster (of Poolster) de beroemdste nachtster is, heeft hij niet het helderste licht. De helderste ster aan de nachtelijke hemel is Sirius. De enige ster die Sirius verslaat is de zon (de nummer één op deze lijst), maar die zie je 's nachts natuurlijk niet. Sirius is ook bekend als de "Dog Star" omdat het deel uitmaakt van het sterrenbeeld Grote Hond.

 Saturnus


Je kunt deze planeet gemakkelijk onderscheiden van andere planeten. Saturnus heeft een unieke ring gemaakt van ijs en steen. De bol bestaat uit gas. Hoewel de planeet met het blote oog te zien is, is hij gemakkelijker te vinden met een telescoop. Saturnus wordt beschouwd als een van de meest uitdagende hemellichamen die amateurs met telescopen observeren.

Jupiter


De grootste planeet in het zonnestelsel is Jupiter. Daarom is het niet verwonderlijk dat je deze planeet vanaf de aarde kunt observeren. Jupiter is een zeer helder object aan de nachtelijke hemel, dus je hoeft niet te worstelen om het te zien. Als je met het blote oog kijkt, zie je dat Jupiter een van de vele sterren is, maar als je met een telescoop kijkt, zie je meer. Ook zijn een satelliet van Jupiter en de Grote Rode Vlek op het oppervlak van Jupiter zichtbaar geworden.

Onze Ambassadeurs