Vandaag bestaan de Harry Potter films al 20 jaar!

Geschreven door Redactie

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter is een van de meest bekende film franchises aller tijden! Harry Potter staat op nummer 10 onder X-Men en op nummer 1 staat de Marvel Cinematic Universe. Op 16 november 2001 is de eerste film van Harry Potter uitgebracht, dat is al 20 jaar geleden! De naam van de eerste film is Harry Potter en de Steen der Wijzen (in het engels Harry Potter and the Philosopher’s Stone). Harry Potter was al erg bekend voordat de films uitkwamen, dat komt door de boeken die er eerst waren. De boeken van Harry Potter waren geschreven door J.K. Rowling. Harry Potter gaat over een jongen die erachter komt dat hij niet zomaar een ordinaire jongen van 11 is maar een tovenaar!

Hij gaat naar een speciale tover school genaamd “Zweinstein” (in het engels ook wel bekend als Hogwarts). Wat hij ook niet wist, is dat hij een erg bekende tovenaar is. Hij is de enige tovenaar die niet dood is gegaan aan de doodspreuk (Avada Kedavra). Hij hield een litteken in een vorm van een bliksemschicht over op zijn voorhoofd waardoor mensen meteen weten wie hij is. Op Zweinstein leert hij van alles en nog wat over magie, maar hij komt snel achter de duistere verhalen van magie en wat er precies gebeurde op de nacht waar hij zijn litteken kreeg.

De trailer voor de eerste film is hieronder te zien!