Top drie beste Netflix shows bepaald door onze redactie

Geschreven door Redactie

De herfst staat alweer voor de deur

Dit betekent dat het weer tijd is om een serie te bingewatchen of een goede film te kijken. Nu kan het best lastig zijn om een keuze te maken, bij deze word je een handje geholpen. Wij van Ons Nieuws hebben aan de redactie gevraagd welke Netflix film of serie zij echt aanraden om te gaan kijken. Daar is een top drie uitgekomen:

El Dragón: el regreso de un guerrero (serie)

Miguel Garza heeft de afgelopen 20 jaar in Japan doorgebracht, na de moord op zijn ouders toen hij nog klein was. Nu is hij een groot financier en meester in de vechtsport. Hij keert terug vanuit Tokio naar zijn geboorteland Mexico om zijn grootvader op te volgen als baas van een kartel waar hij te maken krijgt met twee rivalen.

The Cloverfield Paradox (film)

Het is 2028 en de Aarde lijdt aan een wereldwijde energiecrisis. In een internationaal ruimtestation zijn astronauten bezig met een experiment om een deeltjesversneller te testen als alternatief voor een nieuwe energievoorziening. Maar als het experiment mislukt, lijkt de Aarde verdwenen te zijn, als ze uit het raam kijken van het ruimtestation. Ook ontdekt de bemanning een passagier aan boord met de naam Jensen.

In korte tijd volgen nog meer mysterieuze gebeurtenissen. De astronauten komen tot de ontdekking dat ze zich in een alternatieve realiteit bevinden. Sommige bemanningsleden komen hierdoor in een levensgevaarlijke situatie terecht. Jensen wordt in vertrouwen genomen om een weg naar huis te vinden.

Snowpiercer (serie)

Door de opwarming van het klimaat waren wetenschappers gedwongen een oplossing te zoeken die de aarde op sneltempo zou afkoelen. Hun oplossing eindigde echter catastrofaal en introduceerde een nieuwe ijstijd. Ingenieurs bouwden met behulp van rijken onder leiding van een man genaamd Wilford een trein van 1001 wagons die als Ark zou functioneren om de ijstijd te overleven.

Deze trein werd onderverdeeld in 3 klassen, gaande van rijken die geen werk moeten verrichten tot armen die zich bij het vertrek van de trein nog aan boord worstelden. Spanningen lopen geleidelijk op door ongelijke behandeling en uitbuiting wat leidt tot het ontstaan van een klassenstrijd. De spanning in de serie is constant.