300 deelnemers Floriade Fotowedstrijd

Geschreven door Redactie

Met de oplopende temperaturen is ook het aantal deelnemers aan de Floriade Fotowedstrijd gestegen. 300 mensen hebben inmiddels in totaal 450 foto’s aangeleverd.

Iedere deelnemer mag maximaal drie foto’s aanleveren, waarbij de meeste deelnemers de mogelijkheid nog open houden om in een later stadium extra foto’s aan te leveren. Want je kan tot de sluitingsdatum van 15 mei je inzending aanpassen. De foto’s moeten een link hebben met de thema’s van Floriade Expo 2022. Groen is duidelijk en logisch populair als fotografisch object. Maar er komen ook steeds meer foto’s binnen van de onderwerpen voeding, gezondheid en energie. Of van het Floriadeterrein, waar ondanks of juist dankzij de werkzaamheden fraaie plaatjes te schieten zijn. De foto’s blijven eigendom van de maker, maar gemeente Almere en Floriade Almere 2022 B.V. mogen de foto’s met naamsvermelding wel gebruiken voor pr-activiteiten.


Na 15 mei gaat een jury van deskundige Almeerse fotografen onder leiding van wethouder Loes Ypma zich buigen over alle uitzendingen. Zij nomineren twintig foto’s, tien uit de categorie jongeren (tot en met 18 jaar) en tien uit de categorie volwassenen (vanaf 19 jaar). Vervolgens kan het publiek online zijn voorkeur uitbrengen en zo een publiekswinnaar kiezen. Op 16 juni worden tijdens het Floriade Festival de jury- en publiekswinnaars bekend gemaakt. De winnaars krijgen een professionele camera en hun foto wordt tentoongesteld tijdens Floriade Expo 2022.


Meer informatie is te vinden op www.floriadefotowedstrijd.nl

Onze Ambassadeurs