Gemeentelijke energietoeslag voor lagere inkomense inkomens

Geschreven door Redactie

In december 2021 maakte de Rijksoverheid bekend dat er eenmalige toeslag komt om lagere inkomens tegemoet te komen voor de stijgende energieprijzen.

De toeslag is bedoeld voor maximaal 800.000 huishoudens in Nederland met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. In Almere komen duizenden huishoudens hiervoor in aanmerking. Het gaat om een eenmalig bedrag van rond de € 200,- per huishouden.

Toeslag kan nog niet worden aangevraagd

Het is nu nog niet mogelijk om de toeslag aan te vragen. Het Rijk is nog bezig om het definitieve bedrag vast te stellen en te bepalen welke huishoudens deze toeslag krijgen. Als alle informatie bekend is, delen we dat op almere.nl, via de ‘Stadhuis aan huis pagina’ in de Almere Deze Week, via social media en onze partners.

Een lagere energierekening door energie te besparen

Zelf heb je ook invloed op je energierekening, bijvoorbeeld door niet te lang douchen en de verwarming niet te hoog zetten. Maar wat kun je nog meer doen? Op regionaalenergieloket.nl/almere vind je tips voor zowel huurders als voor huiseigenaren. De medewerkers van het Regionaal Energieloket zijn bereikbaar voor vragen via: 088 525 4110 (maandag - vrijdag 9:00 - 17:30) of per e-mail: vragen@regionaalenergieloket.nl- Link opent in nieuw tabblad.Onze Ambassadeurs