Tips om je batterij te besparen

Geschreven door Redactie

Niet iedereen gaat even goed met zijn batterij om. Daarom kan het zijn dat je batterij het nogal snel wilt opgeven.

Hier een paar tips om je batterij te besparen.

Gebruik de energiebesparingsmodus. Dit is de makkelijkste manier om batterij te besparen. Je bent er wellicht al aan gewend geraakt om de modus in te schakelen wanneer je percentage onder de 20 procent gaat zitten, aangezien je iPhone dan met een melding komt. Je kunt de functie echter ook handmatig inschakelen. Dan ga je naar 'Instellingen > Batterij' en kun je de Energiebesparingsmodus inschakelen. Je kunt de knop ook plaatsen op het Bedieningspaneel. Dan kan je de functie sneller inschakelen.

Verminder je schermhelderheid. Heldere schermen zuigen vaak de batterij sneller leeg dan gedimde schermen, en het is vrij eenvoudig om de helderheid naar beneden te schuiven. Je kunt dit snel doen door naar het Bedieningspaneel te gaan, en daar de verticale balk met in het midden een zonnetje te gebruiken. Je hoeft alleen maar te tikken en het balkje naar beneden te slepen. Zo makkelijk kan je je batterij dus besparen. 

Gebruik zo min mogelijk je 4G. Door je telefoon verbonden te houden met mobiele data gaat de batterij vaak sneller leeg, omdat je telefoon voortdurend gegevens voor berichten, e-mails en apps moet ophalen. 

Onze Ambassadeurs