Netflix test met door mensen samengestelde afspeellijsten

Netflix is bezig met een test waarbij mensen zelf afspeellijsten samenstellen, in plaats van algoritmen dit te laten doen. Deze 'Collections' worden door experts van Netflix ingevuld.

Enkele dagen geleden werd de functie voor het allereerst gespot door socialemedia-expert Jeff Higgins op Twitter. Later werd de test bevestigd door Netflix aan techsite TechCrunch.

De test vindt momenteel alleen plaats in de iOS-app van Netflix, onder een selecte groep gebruikers. Via de homepage kunnen zij in het Collections-gedeelte van de app komen, waar afspeellijsten staan met namen zoals 'Om Te Lachen' en 'Ontdek Groot-Brittannië".

Al jaren worden algoritmen gebruikt door Netflix om nieuwe serieus en films aan te raden aan gebruikers door middel van eerder bekeken films. De videostreamingdienst heeft ook enorm veel categorieën, van Drama tot Scandinavische Films.