Nieuwe app voor zwangeren

Geschreven door Redactie

Zorgverleners bieden Almeerse zwangeren ondersteuningt tijdens de zwangerschap door middel van een app genaamd ZwApp. 


Dit is een medische app. De ZwApp geeft informatie over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Wat verschilt met andere apps, is dat deze app informatie geeft toegespitst op de situatie van de zwangere. 


De informatie is afgestemd op hun eigen situatie. De gebruiker krijgt na installatie van de app een aantal persoonlijke vragen. Dit zijn vragen over vorige zwangerschappen en bevallingen, en lichamelijke aandoeningen. De antwoorden blijven op de telefoon, en worden niet uitgewisseld naar andere partijen. 

De informatie komt van de groep Preall. Dit zijn verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen om Almeerse zwangeren perfect te begeleiden. De adviezen zijn gelijk aan de adviezen die de zorgverlener op een spreekuur geeft. 

Ook heeft de app andere leuke dingen die je kunt doen. Zoals een persoonlijk dagboek bijhouden. Ook is er een opname functie voor de hartslag van het kindje. 

De ZwApp is gratis, en heeft geen reclame. Je kunt hem downloaden via de Appstore en Google Play.