Echnaton start voetbalopleiding tijdens school

Geschreven door Redactie

Leerlingen van het Echnaton in Almere krijgen vanaf volgend schooljaar de mogelijkheid om tijdens schooluren een professionele voetbalopleiding te volgen.

Organisator Football Talent denkt dat sport en school elkaar kunnen versterken, zonder dat het ten koste gaat van de schoolresultaten. De lesroosters worden hierop aangepast.


Iedere leerling van de middelbare school krijgt de mogelijkheid om zich voor de opleiding in te schrijven. De trainingen zijn op verschillende niveaus. De basisopleiding bestaat uit een anderhalf uur durende training van drie ochtenden. Talenten mogen vijf ochtenden in de week trainen. Alle leerlingen worden begeleid door professionals. "Daarbij komt dat je na een dag sport en school als gezin weer compleet aan tafel zit en je niet hoeft te haasten, omdat je 's avonds nog moet trainen", zegt René Koster van Football Talent. 


Koster hoopt met dit programma meer talenten klaar te stomen voor het betaald voetbal in Nederland.

Onze Ambassadeurs