Trainer Molenaar begint bij Almere City FC

Geschreven door Redactie

Almere City FC begint maandagmorgen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De nieuwe trainer Robert Molenaar zal dan zijn eerste training leiden en hij staat te popelen om te starten in Flevoland: “Het moest maar beginnen. Ik ben nu continu aan het voorbereiden op wat gaat komen. Het is veel prettiger als je aan het werk gaat en het gaat lopen”, aldus de nieuwe oefenmeester.


Promotie

Molenaar tekende onlangs een contract voor twee seizoenen bij Almere City FC en heeft een duidelijk doel voor ogen bij zijn nieuwe werkgever: “Doel van de club is het beter doen dan het vorige seizoen. Dan zit je al redelijk dicht tegen promotie aan. Zeker met de nieuwe regeling (red. Komend seizoen promoveren zowel de kampioen als de nummer 2 van de eerste divisie rechtstreeks naar de eredivisie). We willen binnen twee jaar de stap naar de eredivisie gaan maken”, aldus de inwoner van Roosendaal.


Jong, Eigenwijs en Ambitieus

Met zijn 50 jaar is Robert Molenaar gepokt en gemazeld in de voetballerij. Maar of hij helemaal past binnen de slogan van de club: Jong, Ambitieus en Eigenwijs ? “Het jonge is er wel een beetje vanaf, maar ik ben nog wel jong van geest. Ambitieus ben ik zeker: ik loop zeker niet weg voor de doelstelling van de club. En men zegt dat ik eigenwijs ben. Ik denk dat ik verstand heb van voetbal, dus dan past dat ook”, grapt Molenaar.


Geen Ali B in de kleedkamer

Tijdens de afgelopen play-offs in mei werd Almere City FC uitgeschakeld door Cambuur. Nadat de eerste wedstrijd in Leeuwarden in 2-2 eindigde, waren de Friezen in Almere met 1-2 te sterk. Tijdens de rust van die laatste wedstrijd hield rapper Ali B in de kleedkamer van Almere City FC een motivatie-speech bij een 0-2 achterstand. Dit zou onder de nieuwe trainer Robert Molenaar nooit gebeurd zijn. “Ik heb het veroordeeld toen ik het hoorde, maar ik weet niet precies hoe het allemaal in zijn werk is gegaan destijds. Ik hecht er veel waarde aan dat ik en mijn staf dingen zelf afkunnen”, zegt Molenaar.


Seizoens-opener tegen Roda JC

Molenaar werd in maart ontslagen bij Roda JC vanwege de tegenvallende resultaten. Het lot bepaalde dat de trainer met zijn nieuwe club de competitie opent met een uitwedstrijd tegen zijn oude club. ”Ik ben niet zo rancuneus ingesteld, maar ik wil wel graag winnen hoor. De eerste wedstrijd naar de Koempels moeten we er meteen klaar voor zijn. Dat ik begin tegen Roda JC lijkt haast wel 'karma'. Het is gelopen zoals het gelopen is, we moeten de toekomst in en het verleden laten rusten", aldus de nieuwe trainer van Almere City FC.

Onze Ambassadeurs