Badmintonveteraan Van Soerland beleeft topseizoen

Geschreven door Paula Blesing

Georgy van Soerland van Badmintonvereniging Almere is bezig aan een bijzonder succesvol seizoen. In augustus pakte de 46-jarige veteraan in Polen twee wereldtitels.

In de leeftijdscategorie 45 plus was ze de sterkste in de single en in de dubbel. Ondanks haar leeftijd, kwam ze dit seizoen ook al eens uit in de hoofdmacht van de Almeerders die uitkomen in de eredivisie. 

Dat Van Soerland ondanks haar respectabele leeftijd op topniveau kan acteren, heeft ze aan haar ouders te danken: "Dankzij de genen van mijn ouders kan ik dit presteren. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk naar mijn lichaam te luisteren, hoewel dat wel moeilijk is want ik wil altijd spelen al heb ik een blessure." 

Volgens hoofdcoach Dave Khodabux van BV Almere is het echt heel knap wat van Soerland op haar leeftijd nog klaarspeelt. "Ik denk dat het echt talent is. Daarnaast heeft Georgy haar lichaam goed onder controle. Ze weet wat ze wel of niet aan kan." 

Als het aan Van Soerland ligt blijft ze nog heel lang van haar sport genieten. Ze hoopt ooit bij de veteranen in de categorie 75 plus uit te komen.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?