Tyson Fury de nieuwe wereldkampioen

Geschreven door Redactie

Tyson Fury verslaat Deontay Wilder om de nieuwe WBC kampioen te worden!

Rond 06:00 zondagochtend namen de twee giganten het tegen elkaar op in de MGM Grand, Las Vegas. 

Fury had bijna het hele gevecht de overhand. In de derde ronde sloeg hij Wilder ook naar de grond, waardoor er een scheur ontstond in het oor van The Bronze Bomber.  Hierna was het puur overleven voor de Amerikaan uit Alabama. In de zevende ronde gooide Wilders coach Jay Deas de handdoek in de ring. Na 42 overwinningen is dit de 1e nederlaag voor Wilder. Het gevecht leverde naar schatting zo'n 185 miljoen euro op.

Fury, zou Fury niet zijn als er wat bijzonder momenten zijn waar we op terug kunnen kijken. The Gypsy King kwam op met een mega troon en een kroon op zijn hoofd. Om nogmaals aan te geven wie de koning van de sport is. Nog aparter was het moment waar Fury het bloed van tegenstander Wilder wilde proeven. In de clinch kon hij het niet laten om zijn tong uit te steken. Na afloop eiste hij voor de laatste keer van de avond nog even alle aandacht op zich. Het nummer 'American Pie' werd uit volle borst gezongen en niemand mocht ontbreken. 

In de persconferenties na het gevecht werd al gesproken over een mogelijke trilogy gevecht, een rematch dus. Eddie Hearn, één van de grootste boxing matchmakers, ziet Fury het toch liever in de toekomst opnemen tegen landgenoot Anthony Joshua.