Almere City FC zoekt zeldzame zege tegen Eagles

Geschreven door Rory de Meijer

De beste seizoenstart uit de clubhistorie kreeg afgelopen zondag in Leeuwarden even een tik, toen Almere City FC met het machtsvertoon van SC Cambuur te maken kreeg.

Zaterdag kan de rug gerecht worden in een duel met Go Ahead Eagles, dat de gang maakt naar het Yanmar Stadion.

Voor een sportieve revanche moet de ploeg van Ole Tobiasen op zoek naar een historische zeldzaamheid. Want hoewel Almere City FC en Go Ahead Eagles al 25 keer tegenover elkaar stonden, won City pas drie keer van de Deventenaren. Zes keer bleef het bij een gelijkspel en maar liefst zestien keer trok de ploeg uit Overijssel aan het langste eind. De laatste keer dat er een overwinning geboekt werd op de Eagles was in februari 2018. Gaston Salasiwa verzorgde destijds beide goals, in een wedstrijd die in eigen huis met 2-0 gewonnen werd.

Een wellicht memorabelere overwinning stamt echter uit het eerste seizoen van de clubhistorie. Toen nog FC Omniworld genaamd wist de ploeg uit Almere in Deventer met maar liefst 1-4 te winnen. Daags voordat Nederland kerstavond vierde, scoorde Hilmi Mihçi in de Adelaarshorst een hattrick – de eerste ooit gescoord voor onze club – waarna Sjoerd Ars de vierde treffer maakte.

Maar ook het thuisduel, eerder in dat seizoen gespeeld, mag gedenkwaardig genoemd worden. Die wedstrijd werd namelijk op de valreep met 2-2 gelijkgespeeld in het Yanmar Stadion. Voor het oog van 2486 toeschouwers schoot Melvin Donleben in de 90ste minuut de gelijkmaker binnen vanaf de strafschopstip. Dat, nadat Ramon Luijten eerder al deze mini-comeback inluidde met de 1-2. Het betekende het eerste punt in het profvoetbal voor FC Omniworld.
Onze krant nog niet ontvangen?