Thomas Verheydt wil snel weer belangrijk zijn: ‘Laat die goals maar komen!

Geschreven door Redactie

Oorlog maken in het zestienmetergebied van de tegenstander, de mouwen opstropen en goals scoren.

Het is het handelsmerk van Thomas Verheydt, die in het shirt van MVV en Go Ahead Eagles het net al veelvuldig liet bollen. Die lijn wil de 27-jarige spits graag doortrekken bij Almere City FC, maar een vervelende knieblessure houdt hem vooralsnog aan de kant. ,,Ik ben gekomen om doelpunten te maken.” 

Leeuw 

De leeuw die op zijn kuit getatoeëerd staat, is symbolisch voor de speelstijl van Verheydt. Hij is sterk gebouwd, gaat altijd voorop in de strijd en geeft de volle honderd procent. Die leeuw is momenteel echter even getemd. De spits hoopt er vanmiddag tegen zijn oude club weer bij te zijn, maar kan dat op het moment van schrijven nog niet garanderen. 

Knieblessure 

,,Ik heb last van een binnenbandje in mijn knie. Dat is een verraderlijke blessure, waar je voorzichtig mee moet zijn. Ik had de hoop na twee weken weer op het veld te staan, maar het herstel duurt toch wat langer dan in eerste instantie gedacht. Gelukkig ben ik inmiddels op de weg terug”, vertelt Verheydt, die niet kan wachten om weer wedstrijdminuten te maken. 

,,Dat is immers waar ik voor ben gekomen. Ik wil weer doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team”, aldus de aanvaller, die bij zijn debuut in het Yanmar Stadion warm welkom werd geheten door de supporters. In de thuiswedstrijd tegen Jong PSV kwam hij als invaller binnen de lijnen en bij zijn entree stonden de toeschouwers al op de banken. Pardoes kopte Verheydt de verlossende 3-2 tegen de touwen. ,,Een mooi moment voor mij. Ik hoop snel weer op zo’n soort scenario”, glimlacht hij. 

Speciaal duel 

Na een succesvol seizoen bij Go Ahead Eagles koos Verheydt afgelopen zomer voor een overgang naar Almere City FC. Vanmiddag komt zijn voormalig werkgever op bezoek in de Flevopolder. Een bijzonder duel voor de aanvaller. ,,Honderd procent. Het voelt speciaal. Ik heb een heel mooi jaar gehad in Deventer, al hadden de play-offs voor ons natuurlijk anders moeten eindigen. We zijn promotie naar de Eredivisie immers in extremis misgelopen.” 

Van wrok richting Go Ahead Eagles is totaal geen sprake. ,,Ik heb altijd veel waardering gehad van de supporters en mijn intentie was in eerste instantie ook om te blijven. De club is echter een andere weg ingeslagen. In de staf en het bestuur vonden veel veranderingen plaats en er werden aardig wat nieuwe spelers aangetrokken. Dat is het goed recht van Go Ahead Eagles, maar het gevoel was daarna minder lekker. Een stuk of vijftien jongens zijn vervolgens vertrokken, waaronder ik. Ik kijk met plezier terug op het jaar in Deventer, maar nu wacht een nieuwe uitdaging in Almere.” 

Ambitieus promotieplan 

Verheydt had afgelopen zomer meerdere opties, maar koos bewust voor een overgang naar de jongste BVO van Nederland. ,,Ik kon onder meer naar het Schotse St. Mirren, maar het verhaal van Almere City FC sprak mij het meest aan. In de afgelopen seizoenen heeft algemeen directeur John Bes mij meermaals benaderd om hier te komen spelen en dit voelde als het juiste moment. De club is heel ambitieus en heeft een gedegen plan om te promoveren. Daar wil ik graag deel van uitmaken. Bovendien verwachten mijn vrouw en ik binnenkort ons tweede kindje. Dan is het ook fijn om wat dichter bij huis te voetballen.” 

Vanmiddag strijdt de ploeg van trainer Robert Molenaar voor de tiende (!) thuiszege op rij in competitieverband. Verheydt kijkt ernaar uit. ,,Ik verwacht een open wedstrijd tussen twee aanvallend ingestelde ploegen. Wij hebben ons beste spel nog niet laten zien, maar thuis zijn we nog ongeslagen. Als we onze ambities waar willen maken, is het zaak om dit soort duels te winnen.” 

Karakter 

Slaagt City daarin, dan kan het volgens de spits een mooi seizoen worden. ,,In de Keuken Kampioen Divisie is er veel mogelijk, maar de vorm van de dag speelt een grote rol. Werkelijk iedereen kan van elkaar winnen. In eigen huis presteren we vooralsnog goed, maar in uitwedstrijden hebben we nog te weinig punten gepakt. Dat is momenteel ons grootste struikelblok. Als we ook buitenshuis goede resultaten neerzetten, kunnen we echt bovenin meedraaien. We moeten dus contanter worden. Voor ons is het zaak om wekelijks op karakter iets meer te geven dan de tegenstander. Slagen we daarin, dan kunnen we heel ver komen.” 

Met een flinke dosis strijdlust en natuurlijk goals hoopt Verheydt zelf ook belangrijk te worden voor de ploeg. Supporters vragen hem al geregeld wanneer hij weer minuten kan maken. ,,Dat is natuurlijk leuk. Het geeft aan dat ze je graag weer in actie willen zien. Ik kijk er zelf ook naar uit om weer in het veld te staan. Laat die goals maar komen”, besluit hij. 

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Onze Ambassadeurs