Landelijke regeling voor sportclubs vanwege corona

Geschreven door Redactie

Het COVID-19 coronavirus houdt heel Nederland in z’n greep. Zo ook de sportsector. De Vereniging Sport en Gemeenten heeft onderstaand bericht gepubliceerd over maatregelen die landelijk genomen zijn om sportclubs te ondersteunen.  

Eenmalige tegemoetkoming sportverenigingen en– stichtingen via Noodloket 

Eén van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis is het noodloket. Ondernemers kunnen via dit loket een eenmalige tegemoetkoming ontvangen. Deze regeling zet in op het niet meer kunnen betalen van vaste lasten vanwege maatregelen die genomen zijn vanwege het Coronavirus.  

Op 26 maart 2020 is bekend gemaakt dat ook sportverenigingen en -stichtingen en bijvoorbeeld fitnessclubs via het noodloket van Economische Zaken een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro kunnen ontvangen. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Deze worden op dit moment nader uitgewerkt.

Onze Ambassadeurs