Vlaar wil met BV Almere play offs halen

Geschreven door Redactie

Badmintonner Alex Vlaar wil volgend seizoen met BV Almere minimaal de halve finales van de play offs halen. Vlaar hoopt dat hij binnen het team een leidende rol krijgt van coach Dave Khodabux. Dan kan hij de spelers aansturen en helpen om beter te worden.


Vlaar is 22 jaar, maar heeft wel de meeste internationale ervaring van alle spelers in de selectie van BV Almere. Hij richt zich in zijn persoonlijke carrière alleen op de mix- en herendubbel. Als het team hem nodig heeft is hij wel beschikbaar om ook in de singles uit te komen.


Zijn ploeggenote Amy Tan is blij met de komst van Vlaar. "Hij is een rustige speler op de baan. Hij is tactisch goed, heeft een goed spelinzicht. Daarnaast heeft ie ook veel kracht en snelheid. Bovendien is hij een prettige teamgenoot die altijd zorgt voor een goede teamsfeer", zegt ze.


Tweemaal landstitel

Alex Vlaar deed als jeugdspeler ruime ervaring in Almere op, maar vertrok in 2015 omdat de club hem geen twee vaste partijen per wedstrijd kon beloven. Velo in Wateringen kon dat wel. Met deze club won hij tweemaal een landstitel en tweemaal een beker.

Onze Ambassadeurs